Systeemeisen DigiOffice

Hieronder de minimale systeemeisen van DigiOffice. De meeste onderdelen van DigiOffice zijn web based, ofwel een Rich Internet Application (RIA). Daarom is het belangrijk dat de computer van de gebruiker is uitgerust met actuele hardware. Vooral in Citrix-omgevingen – veel gebruikers op 1 server – moet rekening worden gehouden met extra resources. Processor, geheugen en grafische kaart spelen hierbij een belangrijke rol.

DigiOffice clients

Cliënt pc

Computer of laptop met minimaal 8Gb geheugen en een schermresolutie van minimaal 1920 x 1080 (Full HD)

Software

 • Microsoft Windows 10 (32 of 64 bits)
  Voor Remote Desktop Servers en/of Citrix; Windows Server 2016 of hoger
 • Microsoft Office 2016 of hoger*
 • Microsoft Office 365 (volledig geïnstalleerde Office toepassingen)*
 • Microsoft Edge Chromium en Google Chrome
 • Microsoft .NET Framework 4.6.1

* Niet alle DigiOffice add-ins bieden volledige ondersteuning voor de 64-bit versies van Office

DigiOffice Mobile DMS cliënt

De DigiOffice Mobile DMS client wordt ondersteund op iPad, iPhone, Android tablet en Android telefoon.

Software

 • Minimaal iOS 11 (iPad en iPhone)
 • Minimaal Android 5.0 (Android tablet of telefoon)

Systeemeisen DigiOffice servers

De systeemeisen voor de DigiOffice servers zijn afhankelijk van het aantal gelijktijdige gebruikers, de gebruikte functionaliteiten en de inrichting van de processen en werkstromen. Een omgeving met veel gelijktijdige gebruikers of intensief gebruik van werkstromen gebruikt meer resources dan een kleine omgeving met een eenvoudige inrichting. Bij grote omgevingen kan inrichting van meerdere servers voor de verschillende websites en rollen nodig zijn.

Voor het gebruik van DigiOffice Mobile, DigiOffice Extranet, DigiOffice voor SharePoint online, DigiOffice voor Office 365 en de DigiOffice mobiele Apps zijn extra servers nodig voor de communicatie met de mobile apps en de Office 365 add-ins. Deze websites worden bij voorkeur in een perimeter netwerk geplaatst.

Bovendien is voor gebruik van de DigiOffice mobiele Apps, DigiOffice voor Office 365 en DigiOffice voor SharePoint online is een synchronisatie van de interne Active Directory omgeving met de Microsoft Azure AD vereist.

Voor de inrichting van een test- en acceptatie omgeving kan in de meeste gevallen worden volstaan met minder resources en/of meerdere rollen op dezelfde server.

Wanneer er eisen zijn voor hoge beschikbaarheid moeten voor elk type server (webserver, applicatie, database, etc.) meerdere servers worden ingericht met configuratie van load balancing en/of failover clustering.

Bij alle server moet rekening worden gehouden met voldoende schijfruimte voor de installatie van onder meer de software, audit logs, pagefile, memory dumps, eventuele tools en scripts voor beheeractiviteiten.

Als blijkt dat de performance voor een webserver of applicatie server niet voldoet, is toevoeging van extra servers mogelijk. De websites en agents worden dan over de verschillende servers verdeeld. Indien er meerdere servers voor een specifieke website nodig zijn, moet daarvoor Network Load Balancing (NLB) worden geconfigureerd.

Globale richtlijnen voor de inrichting van de DigiOffice servers

Hieronder enkele voorbeelden van de inrichting van de DigiOffice servers voor verschillende scenario’s. Uitgangspunt is dat alle servers zijn geïnstalleerd op basis van virtualisatie. De aangegeven systeemeisen zijn globale richtlijnen.

De werkelijke systeemeisen zijn afhankelijk van het aantal gelijktijdige gebruikers, gebruik van de verschillende onderdelen en features, de performance van de hypervisor infrastructuur, de opslagsystemen en de netwerkomgeving. Resources moeten geoptimaliseerd worden op basis van actieve monitoring van de live omgeving.

Bij gebruik van cloud diensten als Azure en Office 365 moet ook rekening worden gehouden met de Internet capaciteit (bandbreedte en latency) en de gekozen hosting modellen.

Software eisen

Voor alle DigiOffice servers wordt bij voorkeur Windows Server 2019 gebruikt (minimaal Windows Server 2016) met Microsoft .NET Framework 4.6.1 of hoger. Voor de database server is SQL Server 2016 of hoger vereist.

Voor de webservers is verder de volgende aanvullende software nodig:

 • Microsoft ReportViewer 2014
 • URL rewrite 2.1

Voorbeeld kleine omgevingen (tot 50 gebruikers)

 • 1 x SQL Server (eventueel gedeeld voor andere applicaties) met minimaal 4 cores en 12 GB geheugen
 • 1 x DigiOffice webserver voor DigiOffice websites en DigiOffice Agents met minimaal 2 cores en 8 GB geheugen

Voor het gebruik van DigiOffice Extranet, DigiOffice Mobile, DigiOffice DMS apps, koppeling naar Office 365 en eventuele interfaces naar andere applicaties en diensten is minimaal een extra webserver vereist.

Voorbeeld middelgrote omgevingen (tot 250 gebruikers)

 • 1 x SQL Server (bij voorkeur specifiek voor DigiOffice) met minimaal 4 cores en 16 GB geheugen
 • 1 x DigiOffice webserver voor DigiOffice websites met minimaal 2 cores en 12 GB geheugen
 • 1 x applicatie server voor DigiOffice Agents met minimaal 2 cores en 8 GB geheugen

Voor het gebruik van DigiOffice Extranet, DigiOffice Mobile, DigiOffice DMS apps, koppeling naar Office 365 en eventuele interfaces naar andere applicaties en diensten zijn extra webservers vereist:

 • 1 x DigiOffice webserver voor DigiOffice website voor Extranet, Mobile, API Services, SharePoint Online Gateway met minimaal 2 cores en 8 GB geheugen
 • 1 x DigiOffice webserver in perimeter netwerk voor DigiOffice API Gateway en websites voor Office 365 integratie met minimaal 2 cores en 4 GB geheugen

Grote omgevingen meer dan 250 gebruikers

 • 1 x SQL Server (specifiek voor DigiOffice) met minimaal 4 cores en 24 GB geheugen
 • 1 of meer DigiOffice webservers voor de standaard DigiOffice website met minimaal 4 cores en 16 GB geheugen
 • 1 of meer applicatie servers voor DigiOffice Agents met minimaal 4 cores en 16 GB geheugen

Voor het gebruik van DigiOffice Extranet, DigiOffice Mobile, DigiOffice DMS apps, koppeling naar Office 365 en eventuele interfaces naar andere applicaties en diensten zijn extra webservers vereist:

 

 • 1 x DigiOffice webserver voor DigiOffice website voor Extranet, Mobile, API Services, SharePoint Online Gateway met minimaal 2 cores en 16 GB geheugen
 • 1 x DigiOffice webserver in perimeter netwerk voor DigiOffice API Gateway en websites voor Office 365 integratie met minimaal 2 cores en 8 GB geheugen

DigiOffice in combinatie met Microsoft SharePoint

DigiOffice ondersteunt Microsoft SharePoint 2016 en SharePoint Online. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een SharePoint on-premises omgeving zijn er extra servers nodig voor het inrichten van een SharePoint farm. Ook hiervoor geldt dat het aantal servers en de systeemeisen afhankelijk zijn van het aantal gelijktijdige gebruikers en de gebruikte SharePoint functionaliteiten. De standaard systeemeisen voor SharePoint zijn beschikbaar op de Microsoft website.

Trainingen

Je kunt als applicatie- of systeembeheerder een training DigiOffice Beheer Basis of SharePoint volgen.

Systeemeisen

De minimale systeemeisen van DigiOffice vind je terug in dit handige en uitgebreide overzicht.

Product updates

Blijf op de hoogte van de laatste releases en ontwikkelingen in DigiOffice.

Contact opnemen met DigiOffice

Heb je een vraag of wil je een adviseur spreken?
Laat dan hieronder een bericht achter of bel naar 0348 – 46 55 00